10 motive sa deschizi o firma de organizare de evenimente business

Exista o multime de idei pentru a-ti deschide propria firma, numita mai recent Start-up, dar nu multe sunt profitabile sau cautate. Daca incepi sa faci cercetari vei descoperi de ce organizarea de evenimente poate fi solutia ideala pentru tine si chiar va incepe sa iti placa.

Organizarea de evenimente business este un tip de afacere in cadrul caruia clientul te plateste sa planifici si sa organizezi o serie de evenimente. Aceste evenimente pot fi simple, restranse sau mai elaborate, avand nevoie atat de un timp de organizare mai lung, cat si de materiale logistice mai avansate sau mai scumpe. De exemplu, poti fi contractat pentru organizarea unor evenimente ca: lansare de produs, activitati de team building, intalniri de vanzari sau negocieri, evenimente anuale.

In continuare iti vom prezenta 10 motive pentru care ar trebui sa te gandesti serios la deschiderea unei firme de organizare de evenimente.

  1. Castigurile pot fi aproape nelimitate – tipurile de evenimente mentionate mai sus sunt doar o parte din oportunitatile pe care le poti primi. Potentialul clientilor este urias, trebuie doar sa fii profesionist in ceea ce faci si sa iti faci o reputatie. Apoi totul este simplu pentru ca recomandarile iti vor aduce clienti pe banda rulanta.
  2. Costuri de deschidere afacere scazute – pentru inceput nu vei avea mari cheltuieli pentru ca nu ai nevoie de produse, locatie sau echipamente de lucru. Nu ai nevoie de un birou si legat de angajati, ii poti angaja pe proiecte, doar cand ai nevoie de ei. Spre deosebire de firmele de productie nu ai nevoie de un stoc sau de spatiu de depozitare pentru acesta. Nu ai nevoie decat de dorinta de a reusi.
  3. Risc minim – deschiderea unei firme de organizare de evenimente business detine riscuri minime. Nu ai ce pierde pentru ca nu investesti aproape nimic, dar ai ocazia sa castigi foarte mult. Depinde doar de tine, de capacitatile tale.evenimente.png
  4. Casierie pozitiva – fiind proprietarul afacerii tu decizi la ce termen vei fi platit. Nu trebuie sa astepti 30-90 zile pana vei fi platit. In acest domeniu, de obicei se cere un avans de 50% din valoarea totala a proiectului urmand ca partea a doua sa fie primita cu putin inainte de inceperea evenimentului. Astfel te vei asigura ca o sa fii platit pentru munca depusa.
  5. Rata de intoarcere – in acest tip de afacere clientii se pot intoarce la tine daca au fost multumiti de serviciile prestate. Spre deosebire de organizarea de nunti de exemplu, unde este putin probabil sa ti se mai intoarca, clientii, aici potentialul este nelimitat. In plus, clientii pot povesti si altora despre experienta avuta cu tine, o colaborare reusita sau nu.
  6. Accesibilitate – desi poate parea un serviciu nou aparut, online se gasesc o multime de cursuri prin care puteti deveni maestri in organizare de evenimente. Dupa primirea diplomei puteti incepe sa profesati. Este mai simplu, mai usor si mai rapid in timp decat orice alt curs de specializare.
  7. Eficienta – unul dintre cele mai mari avantaje cand lucrezi in organizare de evenimente business este faptul ca poti automatiza o mare mare din sarcini ceea ce duce la o eficienta ridicata. Exista o multime de tool-uri care te pot ajuta sa economisesti timp, sa fii si sa ramai productiv, sa faci totul la o viteza mult mai mare decat de obicei.
  8. Vei avea un bun considerabil – Daca iti vei crea o afacere cu clienti care vor reveni in mod repetat, atunci vei avea un bun pe care il poti vinde sau lasa mostenire unui membru al familiei.
  9. O industrie dinamica – oamenii pot deveni implicati fizic si emotional in evenimentele lor si vor cauta cei mai buni event planneri. In fiecare zi te vei autodepasi atat pentru a-ti multumi si pastra clientii, cat si pentru a te face mandru pe tine. In fiecare zi apar lucruri noi pe care trebuie sa le asimilezi si vei fi aproape silit sa capeti abilitati tehnice si aptitudini sociale noi. Ca un rezultat final, vei avea o cariera in care sa fi implicat in totalitate si care sa te ajute sa interactionezi cu cat mai multi oameni in fiecare zi.
  10. Distractie – sa ai o afacere de tip organizare de evenimente business poate fi o activitate antrenanta si distractiva pentru oamenii care au nevoie de actiune in mod zilnic si la cote inalte. Te poate ajuta sa te descurci mai bine cu oamenii, sa negociezi mai bine, dar si sa fii mai rabdator cu oamenii diferiti, dificili si dorintele lor care uneori pot parea aberante.

Deschiderea unei afaceri de organizare de evenimente business poate fi cel mai indraznet pas pe care il faci in si cu cariera ta. Poate fi un esec total de pe care va trebui sa te urci iar pe cal sau poate fi un succes culminant care iti va aduce o cariera pentru tot restul vietii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s